Crisnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Crisnée? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina ontdek je bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Crisnée!

zonnepanelen installateur 4367
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode43670
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€178,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Crisnée mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Crisnée. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Crisnée bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Crisnée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4770), dan bedraagt het voordeel al snel €591. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Crisnée komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Crisnée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3700 – €4375€400
2310012€5125 – €5875€600
3335015€5900 – €6075€800
4384018€6500 – €6675€930
5447019€7050 – €7175€990
6497022€7675 – €8200€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Crisnée bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Crisnée is 3575 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Crisnée?

Voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-crisnee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Crisnée vergelijken? Door middel van onze stappenplan kies jij moeiteloos een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Crisnée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Crisnée op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Crisnée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Crisnée een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente