Lincent

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lincent? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Via de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Lincent!

zonnepanelen installateur 4287
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteLincent
Postcode42870
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€177,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lincent juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Lincent. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Lincent bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lincent
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4690), dan is het voordeel al snel €581. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lincent fluctueren tussen de €4000 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €747,50 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lincent kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3475 – €4500€400
2286013€5225 – €5900€625
3334016€6100 – €6025€850
4390018€6375 – €6625€950
5460019€7100 – €7225€1000
6508021€7650 – €7900€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Lincent bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lincent bedraagt 3535 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lincent?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lincent

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lincent vergelijken? D.m.v. onze stappenplan zoek je in korte tijd een goede aanbieder in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Lincent.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lincent op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lincent
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lincent een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente