Ferrières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Ferrières? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende kosten, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ferrières!

zonnepanelen installateur 4190
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode41900
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ferrières juni 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Ferrières. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Ferrières kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ferrières
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4610), dan profiteer je al van een korting van zo’n €571. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ferrières zitten vaak tussen de €4000 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €727,50 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ferrières is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3700 – €4325€440
2275012€5275 – €5600€500
3327014€5950 – €6125€700
4391016€6500 – €6725€900
5463020€7100 – €7250€1000
6510023€7700 – €8050€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Ferrières achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ferrières is 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Ferrières?

Voor de installatie van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ferrieres

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ferrières vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een deskundige installateur in jouw streek. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Ferrières.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ferrières op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ferrières
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ferrières een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente