Geer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Geer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be vind je toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Geer!

zonnepanelen installateur 4250
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode42500
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€176,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Geer juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Geer. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Geer zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Geer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4650), dan is jouw winst al gauw €576. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Geer fluctueren tussen de €4800 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Geer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3525 – €4350€430
2301012€5200 – €5900€575
3344015€6000 – €6200€850
4386018€6500 – €6850€890
5435019€6900 – €7300€1020
6514022€7650 – €7800€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Geer check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geer bedraagt 3515 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Geer?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-geer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Geer vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk je in korte tijd een erkende vakspecialist in jouw omgeving. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Geer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Geer op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Geer
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Geer een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente