Regio Henegouwen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Henegouwen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Henegouwen!

zonnepanelen installateur 6530

  • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
  • Energie uit een onuitputtelijke bron.
  • Groot aanbod lokale installateurs.
  • Uw woning wordt meer waard.
#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3400 – €4325€400
2299013€5075 – €5675€675
3359015€6075 – €6050€800
4392017€6550 – €6650€920
5464020€7050 – €7275€980
6506023€7675 – €8050€1070

Charleroi
Montigny-Le-Tilleul
Ham-Sur-Heure
Fontaine-L’Evêque
Anderlues
Courcelles
Châtelet
Les Bons Villers
Fleurus
Pont-À-Celles
Farciennes
Aiseau-Presles
Gerpinnes
Froidchapelle
Chimay
Sivry-Rance
Beaumont
Thuin
Lobbes
Erquelinnes
Merbes-Le-Château
Momignies
Mons
Quévy
Jurbise
Soignies
Le Roeulx
Frameries
Braine-Le-Comte
La Louvière
Estinnes
Binche
Morlanwelz
Chapelle-Lez-Herlaimont
Manage
Seneffe
Ecaussinnes
Boussu
Bernissart
Saint-Ghislain
Colfontaine
Hensies
Dour
Quiévrain
Honnelles
Quaregnon
Tournai
Péruwelz
Rumes
Brunehaut
Antoing
Moeskroen
Estaimpuis
Pecq
Mont-De-L’Enclus
Celles
Komen-Waasten
Ath
Silly
Edingen
Lessines
Lens
Vloesberg
Ellezelles
Leuze-En-Hainaut
Frasnes-Lez-Anvaing
Brugelette
Chièvres
Beloeil


Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Henegouwen ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Henegouwen is 3540 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Henegouwen?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!