Montigny-Le-Tilleul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Montigny-Le-Tilleul? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze tool bekijk jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Montigny-Le-Tilleul!

zonnepanelen installateur 6110
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteMontigny-Le-Tilleul
Postcode61100
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Montigny-Le-Tilleul juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Montigny-Le-Tilleul. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Montigny-Le-Tilleul zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Montigny-Le-Tilleul
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Montigny-Le-Tilleul liggen tussen om en nabij de €4200 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €702,50 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Montigny-Le-Tilleul kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3475 – €4200€440
2277013€5050 – €5625€575
3357014€6050 – €6100€775
4419017€6350 – €6825€940
5459020€7000 – €7275€990
6512021€7500 – €7900€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Montigny-Le-Tilleul ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montigny-Le-Tilleul is 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Montigny-Le-Tilleul?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montigny-le-tilleul

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Montigny-Le-Tilleul vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij moeiteloos een deskundige specialist in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Montigny-Le-Tilleul.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montigny-Le-Tilleul op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Montigny-Le-Tilleul
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Montigny-Le-Tilleul verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente