Ellezelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ellezelles? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Ellezelles!

zonnepanelen installateur 7890
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEllezelles
Postcode78900
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ellezelles juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ellezelles. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ellezelles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ellezelles
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4860), dan pak je al snel €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ellezelles komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ellezelles bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3400 – €4400€440
2302012€5225 – €5625€600
3354014€6075 – €6075€750
4406018€6425 – €6675€920
5453019€7075 – €7175€1030
6519021€7575 – €8150€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Ellezelles ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellezelles bedraagt 3470 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Ellezelles?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ellezelles

Plekken in de buurt:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ellezelles vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref jij in korte tijd een erkende monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Ellezelles.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ellezelles op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Ellezelles
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ellezelles een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente