Fleurus

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Fleurus? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij deze pagina doorzoek jij uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Fleurus!

zonnepanelen installateur 6220
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode62200
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fleurus juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Fleurus. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Fleurus zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4310), dan bedraagt het voordeel al snel €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Fleurus komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €720,00 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Fleurus kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3575 – €4200€410
2289011€5175 – €5900€625
3340014€6025 – €6200€850
4412016€6375 – €6600€950
5445020€6925 – €7125€980
6508022€7550 – €7925€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Fleurus vind je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fleurus is 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Fleurus?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fleurus

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Fleurus vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref je zonder problemen een erkende vakman in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Fleurus.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Fleurus op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Fleurus
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Fleurus een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente