Froidchapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Froidchapelle? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be check je bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Froidchapelle!

zonnepanelen installateur 6440
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode64400
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Froidchapelle mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Froidchapelle. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Froidchapelle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Froidchapelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Froidchapelle liggen tussen de €4400 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon betaal je hiervoor wel €732,50 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Froidchapelle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3475 – €4500€400
2287011€5200 – €5725€650
3349016€5950 – €6100€775
4404018€6375 – €6775€890
5469019€7100 – €7225€1030
6487021€7400 – €8075€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Froidchapelle check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Froidchapelle is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Froidchapelle?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-froidchapelle

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Froidchapelle vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies je in enkele stappen een erkende specialist in de buurt. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Froidchapelle.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Froidchapelle op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Froidchapelle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Froidchapelle aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente