Brunehaut

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Brunehaut? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Middels zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door deze pagina lees jij toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Brunehaut!

zonnepanelen installateur 7620
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode76200
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Brunehaut mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Brunehaut. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Brunehaut zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Brunehaut schommelen tussen de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Brunehaut kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3450 – €4500€410
2298013€5275 – €5600€525
3341014€5975 – €6100€725
4417016€6400 – €6850€910
5437019€7050 – €7175€1030
6486022€7450 – €8150€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Brunehaut zie je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brunehaut bedraagt 3400 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Brunehaut?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-brunehaut

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Brunehaut vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je in korte tijd een uitstekende expert in de regio. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Brunehaut.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brunehaut op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Brunehaut
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Brunehaut een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente