Estinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Estinnes? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Via de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze vergelijker doorzoek je toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Estinnes!

zonnepanelen installateur 7120
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Estinnes mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Estinnes. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Estinnes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Estinnes fluctueren tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Estinnes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3425 – €4400€380
2296013€5200 – €5700€550
3343014€6075 – €6200€775
4406018€6425 – €6675€930
5440019€6900 – €7125€1030
6502023€7500 – €7925€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Estinnes zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Estinnes is 3305 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Estinnes?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-estinnes

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Estinnes vergelijken? Met het advies hieronder tref je moeiteloos een deskundige specialist in jouw omgeving. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Estinnes.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Estinnes op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Estinnes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Estinnes aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente