Saint-Ghislain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Saint-Ghislain? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. deze pagina check jij accurate tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Saint-Ghislain!

zonnepanelen installateur 7330
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73300
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€162,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Ghislain juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Saint-Ghislain. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Saint-Ghislain kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4620), dan is het belastingvoordeel al gauw €573. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Saint-Ghislain variëren tussen de €4700 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €695,00 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Saint-Ghislain bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3700 – €4275€420
2296013€5300 – €5600€675
3339015€5925 – €6175€875
4410016€6450 – €6825€900
5453019€6975 – €7300€1000
6508023€7525 – €7950€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Saint-Ghislain achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Ghislain bedraagt 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Saint-Ghislain?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-ghislain

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Saint-Ghislain vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb je in korte tijd een uitstekende aanbieder in de regio. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Saint-Ghislain.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Ghislain op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Saint-Ghislain
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Ghislain een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente