Estaimpuis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Estaimpuis? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website ontdek jij handige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Estaimpuis!

zonnepanelen installateur 7730
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode77300
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€164,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Estaimpuis mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Estaimpuis. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Estaimpuis zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4750), dan is het belastingvoordeel al gauw €589. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Estaimpuis komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Estaimpuis kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3650 – €4400€400
2272012€5225 – €5600€500
3333014€5975 – €6150€800
4416018€6475 – €6800€900
5467019€7075 – €7125€1030
6508022€7650 – €8125€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Estaimpuis lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Estaimpuis bedraagt 3415 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Estaimpuis?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-estaimpuis

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Estaimpuis vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs tref je zonder problemen een deskundige expert in de buurt. Tal van monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Estaimpuis.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Estaimpuis op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Estaimpuis
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Estaimpuis een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente