Brugelette

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Brugelette? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door middel van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Brugelette!

zonnepanelen installateur 7940
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode79400
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€166,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Brugelette juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Brugelette. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Brugelette zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Brugelette
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan profiteer je al van een korting van zo’n €606. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Brugelette liggen tussen om en nabij de €5300 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert plusminus 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Brugelette kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3525 – €4350€390
2293011€5000 – €5775€575
3335015€6100 – €6125€825
4382017€6325 – €6800€910
5463020€7025 – €7300€980
6493022€7675 – €7875€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Brugelette achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brugelette bedraagt 3485 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Brugelette?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-brugelette

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Brugelette vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een goede leverancier in jouw omgeving. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Brugelette.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Brugelette op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Brugelette
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Brugelette een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente