Gerpinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Gerpinnes? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker ontdek jij omvangrijke adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Gerpinnes!

zonnepanelen installateur 6280
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode62800
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gerpinnes juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gerpinnes. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Gerpinnes zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4350), dan profiteer je al van een korting van zo’n €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gerpinnes schommelen tussen de €4200 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio betaal je al snel €730,00 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gerpinnes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3650 – €4250€400
2280013€5100 – €5625€525
3326016€5925 – €6225€875
4406018€6300 – €6825€920
5454020€6900 – €7150€1020
6513022€7525 – €7900€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Gerpinnes bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gerpinnes is 3515 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Gerpinnes?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gerpinnes

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gerpinnes vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Gerpinnes.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gerpinnes op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Gerpinnes
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gerpinnes verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente