Beaumont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Beaumont? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Met innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze pagina lees jij uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Beaumont!

zonnepanelen installateur 6500
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€165,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beaumont februari 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Beaumont. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Beaumont zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4390), dan bedraagt het voordeel al snel €544. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beaumont variëren tussen de €4800 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €740,00 (kosten februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Beaumont bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120508€3650 – €4325€390
2290013€5150 – €5625€500
3347015€6000 – €6175€700
4417016€6400 – €6625€950
5467019€7100 – €7125€1020
6516023€7650 – €8075€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Beaumont vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beaumont is 3535 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Beaumont?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beaumont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Beaumont vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies jij in korte tijd een uitmuntende installateur in je woonplaats. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Beaumont.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beaumont op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Beaumont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beaumont een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente