Pecq

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Pecq? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool tref jij handige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Pecq!

zonnepanelen installateur 7740
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode77400
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€164,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Pecq mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pecq. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Pecq zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Pecq
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4760), dan bedraagt het voordeel al snel €590. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Pecq fluctueren tussen de €4600 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op circa 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €730,00 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pecq kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3500 – €4400€380
2271012€5075 – €5800€500
3325015€5900 – €6050€800
4420016€6425 – €6675€880
5447020€6975 – €7175€970
6510022€7450 – €7975€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Pecq check je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pecq is 3420 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Pecq?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pecq

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Pecq vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in jouw streek. Veel adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Pecq.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pecq op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Pecq
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pecq een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente