Lessines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Lessines? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker tref je bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lessines!

zonnepanelen installateur 7860
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode78600
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lessines juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Lessines. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Lessines kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Lessines
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4830), dan is jouw winst al gauw €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lessines fluctueren tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pakweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent betaal je al snel €747,50 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lessines kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3500 – €4300€390
2280013€5075 – €5900€650
3358014€5975 – €6150€850
4394017€6450 – €6650€900
5443020€7025 – €7275€960
6511023€7575 – €7875€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Lessines zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lessines is 3455 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Lessines?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lessines

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lessines vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb je snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Lessines.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lessines op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Lessines
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lessines een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente