Leuze-En-Hainaut

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Leuze-En-Hainaut? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via deze pagina lees jij waardevolle tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Leuze-En-Hainaut!

zonnepanelen installateur 7900
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode79000
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€166,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leuze-En-Hainaut juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Leuze-En-Hainaut. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Leuze-En-Hainaut kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4870), dan bedraagt het voordeel al snel €604. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Leuze-En-Hainaut komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €757,50 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Leuze-En-Hainaut bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3525 – €4400€440
2283011€5075 – €5750€600
3359014€6000 – €6175€800
4396017€6375 – €6600€910
5449019€7000 – €7150€1000
6497022€7600 – €7825€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Leuze-En-Hainaut achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leuze-En-Hainaut is 3475 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Leuze-En-Hainaut?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leuze-en-hainaut

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Leuze-En-Hainaut vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan relevant zonnepanelen advies in Leuze-En-Hainaut.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leuze-En-Hainaut op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Leuze-En-Hainaut
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Leuze-En-Hainaut aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente