Quaregnon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Quaregnon? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool ontdek je bruikbare aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Quaregnon!

zonnepanelen installateur 7390
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuaregnon
Postcode73900
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Quaregnon juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Quaregnon. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Quaregnon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Quaregnon
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4680), dan is het belastingvoordeel al gauw €580. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Quaregnon komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Quaregnon kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3525 – €4350€400
2276013€5025 – €5875€525
3326015€6050 – €6200€875
4390017€6400 – €6600€920
5438020€7075 – €7200€1020
6496021€7525 – €8050€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Quaregnon bekijk je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quaregnon is 3380 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Quaregnon?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quaregnon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Quaregnon vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een betrouwbare expert in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Quaregnon.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Quaregnon op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Quaregnon
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Quaregnon een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente