Braine-Le-Comte

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Braine-Le-Comte? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze tool vind jij waardevolle gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Braine-Le-Comte!

zonnepanelen installateur 7090
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode70900
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€167,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Braine-Le-Comte juni 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Braine-Le-Comte. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Braine-Le-Comte kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4510), dan pak je al snel €559. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Braine-Le-Comte liggen tussen de €4400 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €770,00 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Braine-Le-Comte kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3575 – €4225€420
2274013€5150 – €5675€525
3335014€6025 – €6125€825
4397017€6400 – €6825€920
5458020€6900 – €7250€990
6518023€7675 – €7975€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Braine-Le-Comte vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Braine-Le-Comte bedraagt 3595 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Braine-Le-Comte?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-braine-le-comte

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Braine-Le-Comte vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een professionele vakspecialist in je woonplaats. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Braine-Le-Comte.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Braine-Le-Comte op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Braine-Le-Comte
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Braine-Le-Comte een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente