Aiseau-Presles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Aiseau-Presles? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool bekijk jij veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Aiseau-Presles!

zonnepanelen installateur 6250
 • Lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode62500
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Aiseau-Presles mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Aiseau-Presles. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Aiseau-Presles zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Aiseau-Presles
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4340), dan is het voordeel al snel €538. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Aiseau-Presles komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €727,50 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aiseau-Presles bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3675 – €4300€430
2294011€5075 – €5775€500
3328014€6000 – €6200€775
4420018€6325 – €6800€930
5461020€7100 – €7275€1030
6486021€7475 – €7950€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Aiseau-Presles achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aiseau-Presles bedraagt 3510 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Aiseau-Presles?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aiseau-presles

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Aiseau-Presles vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek jij in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw eigen buurt. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het type huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Aiseau-Presles.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aiseau-Presles op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Aiseau-Presles
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aiseau-Presles een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente