Ham-Sur-Heure

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ham-Sur-Heure? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze website check je waardevolle tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ham-Sur-Heure!

zonnepanelen installateur 6120
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHam-Sur-Heure
Postcode61200
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€163,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ham-Sur-Heure juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ham-Sur-Heure. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ham-Sur-Heure bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ham-Sur-Heure
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5000), dan pak je al snel €620. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ham-Sur-Heure schommelen tussen de €4400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of NLE betaal je hiervoor wel €705,00 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ham-Sur-Heure kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3550 – €4425€440
2274013€5225 – €5775€575
3326014€5950 – €6250€850
4390016€6425 – €6600€880
5469020€7000 – €7175€960
6486022€7600 – €7900€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ham-Sur-Heure ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ham-Sur-Heure bedraagt 3465 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ham-Sur-Heure?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ham-sur-heure

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ham-Sur-Heure vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk jij in enkele stappen een deskundige installateur in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Ham-Sur-Heure.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ham-Sur-Heure op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Ham-Sur-Heure
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ham-Sur-Heure een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente