Quiévrain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Quiévrain? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker ontdek jij handige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Quiévrain!

zonnepanelen installateur 7380
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuiévrain
Postcode73800
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€163,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Quiévrain mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Quiévrain. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Quiévrain kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Quiévrain
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4660), dan profiteer je al van een korting van zo’n €578. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Quiévrain komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €705,00 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Quiévrain kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3600 – €4425€440
2278011€5025 – €5850€575
3346015€6000 – €6175€775
4396016€6525 – €6650€920
5435019€7025 – €7200€1010
6481023€7500 – €7850€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Quiévrain tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quiévrain bedraagt 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Quiévrain?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quievrain

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Quiévrain vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je vandaag nog een deskundige installateur in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Quiévrain.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Quiévrain op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Quiévrain
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Quiévrain een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente