Colfontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Colfontaine? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze pagina tref je omvangrijke info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Colfontaine!

zonnepanelen installateur 7340
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteColfontaine
Postcode73400
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Colfontaine juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Colfontaine. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Colfontaine kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Colfontaine
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Colfontaine fluctueren tussen de €4500 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron betaal je al snel €697,50 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Colfontaine kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3400 – €4400€380
2293012€5200 – €5625€650
3327016€6050 – €6075€750
4385018€6450 – €6825€940
5446020€6950 – €7225€960
6488023€7700 – €8100€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Colfontaine lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Colfontaine bedraagt 3355 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Colfontaine?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-colfontaine

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Colfontaine vergelijken? Middels het advies hieronder tref jij in enkele stappen een goede vakman in jouw eigen buurt. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Colfontaine.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Colfontaine op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Colfontaine
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Colfontaine een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente