Frameries

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Frameries? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Via de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende kosten, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze website doorzoek je waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Frameries!

zonnepanelen installateur 7080
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode70800
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Frameries juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Frameries. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Frameries kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Frameries
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4500), dan loopt het voordeel al gauw op tot €558. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Frameries schommelen tussen de €5000 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je hiervoor wel €767,50 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Frameries bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3500 – €4275€430
2302011€5225 – €5600€600
3330014€5975 – €6175€875
4415016€6400 – €6850€930
5461019€7025 – €7175€960
6493023€7675 – €7875€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Frameries vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frameries is 3590 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Frameries?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-frameries

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Frameries vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een uitstekende expert in de regio. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Frameries.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Frameries op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Frameries
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Frameries verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente