Jurbise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Jurbise? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze tool lees jij accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jurbise!

zonnepanelen installateur 7050
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode70500
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jurbise juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Jurbise. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Jurbise zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4470), dan is het belastingvoordeel al gauw €554. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jurbise variëren tussen de €4900 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Jurbise kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3675 – €4300€400
2285013€5275 – €5625€600
3333016€5975 – €6250€775
4417018€6350 – €6700€910
5442020€6900 – €7150€980
6480021€7400 – €7850€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Jurbise achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jurbise is 3575 kWh. Dit staat voor plusminus 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Jurbise?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jurbise

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Jurbise vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een professionele specialist in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Jurbise.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jurbise op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Jurbise
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Jurbise een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente