Fontaine-L’Evêque

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Fontaine-L’Evêque? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide adviezen over zonnepanelen kopen in Fontaine-L’Evêque!

zonnepanelen installateur 6140
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFontaine-L’Evêque
Postcode61400
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Fontaine-L’Evêque juni 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Fontaine-L’Evêque. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Fontaine-L’Evêque kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Fontaine-L’Evêque
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5010), dan loopt het voordeel al gauw op tot €621. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Fontaine-L’Evêque komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Fontaine-L’Evêque bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3575 – €4250€440
2300012€5050 – €5650€625
3352015€6100 – €6275€850
4388016€6325 – €6700€900
5449019€7000 – €7200€990
6491022€7700 – €8000€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Fontaine-L’Evêque lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fontaine-L’Evêque is 3470 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Fontaine-L’Evêque?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fontaine-l-eveque

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Fontaine-L’Evêque vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitstekende specialist in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Fontaine-L’Evêque.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Fontaine-L’Evêque op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Fontaine-L’Evêque
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Fontaine-L’Evêque een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente