Beloeil

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Beloeil? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker check jij samengestelde gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beloeil!

zonnepanelen installateur 7970
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79700
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beloeil mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Beloeil. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Beloeil zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4910), dan is het voordeel al snel €609. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beloeil zitten vaak tussen de €5000 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €767,50 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Beloeil kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3600 – €4250€400
2289013€5275 – €5800€650
3356014€5900 – €6050€700
4395017€6450 – €6625€890
5452019€7075 – €7225€1030
6497021€7550 – €8200€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Beloeil achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beloeil is 3495 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Beloeil?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beloeil

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Beloeil vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een deskundige monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Beloeil.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (denk aan Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beloeil op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Beloeil
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beloeil een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente