Péruwelz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Péruwelz? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Via zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool ontdek je accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Péruwelz!

zonnepanelen installateur 7600
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode76000
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€163,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Péruwelz mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Péruwelz. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Péruwelz zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4700), dan is het voordeel al snel €583. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Péruwelz variëren tussen de €5100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Péruwelz kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3500 – €4475€440
2285011€5000 – €5800€600
3349016€5975 – €6150€800
4386017€6325 – €6750€920
5442020€6900 – €7200€1010
6489021€7425 – €7950€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Péruwelz ontdek jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Péruwelz bedraagt 3390 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Péruwelz?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-peruwelz

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Péruwelz vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een uitmuntende monteur in jouw streek. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Péruwelz.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Péruwelz op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Péruwelz
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Péruwelz een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente