Morlanwelz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Morlanwelz? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze tool ontdek je handige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Morlanwelz!

zonnepanelen installateur 7140
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode71400
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Morlanwelz juni 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Morlanwelz. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Morlanwelz is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Morlanwelz
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens heel voordelig een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan pak je al snel €564. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Morlanwelz liggen tussen om en nabij de €4800 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie betaal je hiervoor wel €677,50 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Morlanwelz bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3450 – €4400€380
2289013€5125 – €5650€500
3358016€6025 – €6075€825
4383017€6350 – €6625€900
5432020€7100 – €7175€960
6482022€7425 – €8050€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Morlanwelz bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morlanwelz bedraagt 3315 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Morlanwelz?

Tijdens de montage van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-morlanwelz

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Morlanwelz vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in de buurt. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Morlanwelz.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Morlanwelz op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Morlanwelz
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Morlanwelz een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente