Quévy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Quévy? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze vergelijker doorzoek je bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Quévy!

zonnepanelen installateur 7040
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€166,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Quévy juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Quévy. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Quévy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Quévy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4460), dan loopt het voordeel al gauw op tot €553. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Quévy komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Qurrent betaal je hiervoor wel €757,50 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Quévy bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3450 – €4425€420
2272012€5075 – €5900€650
3354014€5900 – €6100€800
4408016€6350 – €6775€920
5445019€6900 – €7175€960
6503021€7500 – €7925€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Quévy tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quévy bedraagt 3570 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Quévy?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quevy

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Quévy vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vind je in een zeer korte periode een deskundige installateur in jouw omgeving. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Quévy.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Quévy op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Quévy
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Quévy een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente