La Louvière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in La Louvière? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je uitgebreide tips m.b.t. zonnepanelen kopen in La Louvière!

zonnepanelen installateur 7100
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71000
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in La Louvière juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente La Louvière. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente La Louvière bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan pak je al snel €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in La Louvière variëren tussen de €5300 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE betaal je al snel €772,50 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in La Louvière kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3525 – €4475€390
2307012€5125 – €5850€625
3355014€6000 – €6275€850
4402018€6350 – €6600€880
5454020€6900 – €7275€990
6508023€7700 – €8200€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck La Louvière bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Louvière is 3300 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in La Louvière?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-louviere

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in La Louvière vergelijken? Met onze stappenplan heb jij moeiteloos een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in La Louvière.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in La Louvière op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief La Louvière
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in La Louvière een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente