Courcelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Courcelles? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je uitgebreide gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Courcelles!

zonnepanelen installateur 6180
 • Direct lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode61800
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Courcelles juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Courcelles. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Courcelles zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Courcelles
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5030), dan is het voordeel al snel €624. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Courcelles komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en NLE staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Courcelles kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3700 – €4200€420
2271011€5000 – €5725€525
3344014€6050 – €6225€875
4393018€6400 – €6750€910
5461020€7100 – €7275€1030
6496022€7625 – €7900€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Courcelles check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Courcelles bedraagt 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Courcelles?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-courcelles

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Courcelles vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek je moeiteloos een professionele aanbieder in je postcodegebied. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Courcelles.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Courcelles op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Courcelles
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Courcelles een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente