Momignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Momignies? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Geholpen door de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. dalende kosten, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door onze tool ontdek je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Momignies!

zonnepanelen installateur 6590
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode65900
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€166,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Momignies juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Momignies. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Momignies zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Momignies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4440), dan is het belastingvoordeel al gauw €550. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Momignies liggen tussen om en nabij de €4700 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Momignies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3525 – €4375€390
2300013€5275 – €5675€625
3343014€6100 – €6275€850
4418018€6375 – €6825€880
5440020€6925 – €7225€1030
6496022€7525 – €8150€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Momignies vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Momignies bedraagt 3560 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Momignies?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-momignies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Momignies vergelijken? Met het advies hieronder tref jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Een aantal bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Momignies.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Momignies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Momignies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Momignies verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente