Honnelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Honnelles? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze website doorzoek je uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Honnelles!

zonnepanelen installateur 7387
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode73870
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€163,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Honnelles juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Honnelles. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Honnelles kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4670), dan is jouw winst al gauw €579. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Honnelles zitten vaak tussen de €5000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €707,50 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Honnelles kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3650 – €4400€430
2292012€5025 – €5850€525
3352016€5975 – €6150€750
4385016€6300 – €6650€940
5457020€6925 – €7175€1030
6487022€7500 – €7875€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Honnelles zie je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Honnelles is 3375 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Honnelles?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-honnelles

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Honnelles vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies jij in korte tijd een goede vakman in de buurt. De meeste specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type huis. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Honnelles.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Honnelles op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Honnelles
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Honnelles verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente