Celles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Celles? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze website bekijk je praktische raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Celles!

zonnepanelen installateur 7760
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode77600
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Celles mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Celles. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Celles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Celles
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4780), dan profiteer je al van een korting van zo’n €593. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Celles fluctueren tussen de €4200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €735,00 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Celles is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3600 – €4300€410
2303012€5075 – €5700€600
3338014€6050 – €6225€800
4404018€6300 – €6675€930
5443019€7100 – €7150€980
6493022€7425 – €8050€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Celles achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Celles bedraagt 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Celles?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-celles

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Celles vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de aard van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Celles.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Celles op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Celles
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Celles een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente