Manage

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Manage? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenvoordeel.be check je bruikbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Manage!

zonnepanelen installateur 7170
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode71700
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€161,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Manage mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Manage. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Manage is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Manage
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4570), dan is jouw winst al gauw €567. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Manage liggen tussen de €4800 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €682,50 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Manage kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3700 – €4200€440
2298012€5100 – €5800€550
3354016€5925 – €6150€750
4400016€6300 – €6700€900
5465019€7075 – €7200€1010
6514022€7525 – €7950€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Manage lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Manage bedraagt 3325 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Manage?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-manage

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Manage vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een erkende leverancier in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Manage.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Manage op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Manage
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Manage een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente