Frasnes-Lez-Anvaing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Frasnes-Lez-Anvaing? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij handige info over zonnepanelen kopen in Frasnes-Lez-Anvaing!

zonnepanelen installateur 7910
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Frasnes-Lez-Anvaing mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4880), dan profiteer je al van een korting van zo’n €605. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Frasnes-Lez-Anvaing variëren tussen de €5200 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €760,00 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Frasnes-Lez-Anvaing is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3625 – €4350€410
2303011€5050 – €5775€675
3328014€5900 – €6050€700
4408018€6400 – €6825€940
5434020€6900 – €7250€970
6503023€7650 – €7975€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Frasnes-Lez-Anvaing tref je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frasnes-Lez-Anvaing is 3480 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Frasnes-Lez-Anvaing?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-frasnes-lez-anvaing

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Frasnes-Lez-Anvaing vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk jij zonder problemen een goede installateur in jouw streek. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Frasnes-Lez-Anvaing.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Frasnes-Lez-Anvaing op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Frasnes-Lez-Anvaing
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Frasnes-Lez-Anvaing verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente