Seneffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Seneffe? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Seneffe!

zonnepanelen installateur 7180
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode71800
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Seneffe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Seneffe. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Seneffe zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Seneffe
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4580), dan profiteer je al van een korting van zo’n €568. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Seneffe liggen tussen de €4200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Qurrent betaal je al snel €685,00 (onkosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Seneffe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3675 – €4225€390
2274013€5100 – €5650€500
3328016€5975 – €6250€750
4406016€6425 – €6625€930
5440020€6925 – €7125€970
6519021€7425 – €7800€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Seneffe ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Seneffe bedraagt 3330 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Seneffe?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-seneffe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Seneffe vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer duidelijk de woning. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Seneffe.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Seneffe op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Seneffe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Seneffe een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente