Pont-À-Celles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Pont-À-Celles? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Door zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Pont-À-Celles!

zonnepanelen installateur 6230
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode62300
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€164,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Pont-À-Celles mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Pont-À-Celles. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Pont-À-Celles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan is het belastingvoordeel al gauw €536. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Pont-À-Celles schommelen tussen de €4800 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent betaal je hiervoor wel €722,50 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Pont-À-Celles kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3575 – €4300€390
2296013€5225 – €5725€550
3337015€6000 – €6100€850
4418018€6400 – €6800€900
5447019€7025 – €7200€1030
6484021€7400 – €7850€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Pont-À-Celles bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pont-À-Celles bedraagt 3500 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Pont-À-Celles?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pont-a-celles

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Pont-À-Celles vergelijken? Via tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in de buurt. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Pont-À-Celles.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pont-À-Celles op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Pont-À-Celles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Pont-À-Celles een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente