Chièvres

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Chièvres? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be vind jij samengestelde toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Chièvres!

zonnepanelen installateur 7950
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode79500
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chièvres juli 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Chièvres. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Chièvres zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Chièvres schommelen tussen de €4900 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €765,00 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Chièvres is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3525 – €4475€390
2291013€5200 – €5700€575
3327016€5950 – €6075€850
4380017€6525 – €6800€890
5469019€6975 – €7200€970
6519021€7525 – €7800€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Chièvres check je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chièvres is 3490 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Chièvres?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chievres

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Chièvres vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Chièvres.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Chièvres op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Chièvres
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Chièvres een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente