Le Roeulx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Le Roeulx? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze vergelijker check je praktische info over zonnepanelen kopen in Le Roeulx!

zonnepanelen installateur 7070
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode70700
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€167,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Le Roeulx mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Le Roeulx. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Le Roeulx zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Le Roeulx
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4490), dan is jouw winst al gauw €557. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Le Roeulx variëren tussen de €4200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €765,00 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Le Roeulx kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3475 – €4500€400
2270011€5250 – €5875€675
3334015€6025 – €6125€825
4398016€6425 – €6675€910
5467020€7000 – €7150€990
6507021€7450 – €8175€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Le Roeulx check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Le Roeulx is 3585 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Le Roeulx?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-le-roeulx

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Le Roeulx vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies jij moeiteloos een deskundige aanbieder in de buurt. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Le Roeulx.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Le Roeulx op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Le Roeulx
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Le Roeulx een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente