Moeskroen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Moeskroen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker doorzoek je uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Moeskroen!

zonnepanelen installateur 7700
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode77000
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moeskroen juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Moeskroen. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Moeskroen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Moeskroen
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4740), dan bedraagt het voordeel al snel €588. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Moeskroen liggen tussen de €4500 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Qurrent betaal je hiervoor wel €725,00 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Moeskroen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3575 – €4450€440
2276012€5125 – €5700€675
3325015€6025 – €6150€800
4397016€6450 – €6825€880
5466020€7000 – €7200€970
6493022€7475 – €8125€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Moeskroen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moeskroen bedraagt 3410 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Moeskroen?

Voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moeskroen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Moeskroen vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb je zonder problemen een goede expert in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Moeskroen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Moeskroen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Moeskroen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Moeskroen een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente