Soignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Soignies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze tool check jij toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Soignies!

zonnepanelen installateur 7060
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode70600
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Soignies juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Soignies. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Soignies zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Soignies
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4480), dan is het belastingvoordeel al gauw €555. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Soignies schommelen tussen de €5200 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €762,50 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Soignies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3650 – €4475€390
2278012€5200 – €5675€650
3330015€6075 – €6100€800
4410016€6325 – €6850€920
5431020€7100 – €7200€1000
6484023€7675 – €8025€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Soignies tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Soignies is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Soignies?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-soignies

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Soignies vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb jij moeiteloos een uitmuntende specialist in de buurt. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het soort woning. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Soignies.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Soignies op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Soignies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Soignies een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente