Lobbes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Lobbes? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze tool lees jij handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lobbes!

zonnepanelen installateur 6540
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLobbes
Postcode65400
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lobbes mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Lobbes. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Lobbes zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lobbes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4410), dan loopt het voordeel al gauw op tot €547. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lobbes komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lobbes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3600 – €4325€410
2290012€5050 – €5825€500
3322014€6000 – €6225€700
4385016€6525 – €6700€880
5468019€6900 – €7275€1020
6505023€7475 – €8150€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Lobbes lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lobbes bedraagt 3545 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lobbes?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lobbes

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Lobbes vergelijken? Via onderstaande tips heb jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in de buurt. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lobbes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om naam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lobbes op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Lobbes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lobbes een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente