Ecaussinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ecaussinnes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je waardevolle aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ecaussinnes!

zonnepanelen installateur 7190
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode71900
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ecaussinnes juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ecaussinnes. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Ecaussinnes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Ecaussinnes
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4590), dan profiteer je al van een korting van zo’n €569. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ecaussinnes schommelen tussen de €5300 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €687,50 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ecaussinnes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3575 – €4475€440
2292011€5075 – €5700€600
3334016€5975 – €6075€725
4382017€6550 – €6800€900
5436020€6925 – €7200€1010
6491023€7450 – €8025€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Ecaussinnes lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ecaussinnes is 3335 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Ecaussinnes?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ecaussinnes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ecaussinnes vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind jij snel en eenvoudig een deskundige expert in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets het soort woning. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Ecaussinnes.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ecaussinnes op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ecaussinnes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ecaussinnes een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente