Mont-De-L’Enclus

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Mont-De-L’Enclus? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be ontdek je bruikbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mont-De-L’Enclus!

zonnepanelen installateur 7750
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode77500
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€164,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mont-De-L’Enclus juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij de spelregels in de gemeente Mont-De-L’Enclus. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Mont-De-L’Enclus zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Mont-De-L’Enclus
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4770), dan is het voordeel al snel €591. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Mont-De-L’Enclus variëren tussen de €4900 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €732,50 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Mont-De-L’Enclus kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3475 – €4300€410
2284011€5250 – €5700€500
3338015€6050 – €6250€700
4416017€6325 – €6775€900
5438019€7075 – €7150€1000
6502021€7425 – €8100€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mont-De-L’Enclus vind je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont-De-L’Enclus is 3425 kWh. Dit staat voor pakweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mont-De-L’Enclus?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont-de-l-enclus

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mont-De-L’Enclus vergelijken? Middels het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een professionele aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het soort woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Mont-De-L’Enclus.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont-De-L’Enclus op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Mont-De-L’Enclus
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont-De-L’Enclus een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente