Boussu

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Boussu? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze website lees je toepasbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Boussu!

zonnepanelen installateur 7300
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBoussu
Postcode73000
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Boussu april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Boussu. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Boussu zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Boussu
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Boussu zitten vaak tussen de €5400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (tarieven april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Boussu kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3500 – €4475€380
2279013€5300 – €5900€625
3343016€6050 – €6225€700
4402016€6550 – €6750€950
5448020€7075 – €7250€970
6495021€7450 – €7850€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Boussu check jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boussu is 3340 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Boussu?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boussu

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Boussu vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een uitstekende installateur in jouw eigen buurt. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Boussu.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boussu op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Boussu
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Boussu aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente