Vloesberg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Vloesberg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vloesberg!

zonnepanelen installateur 7880
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteVloesberg
Postcode78800
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vloesberg juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Vloesberg. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Vloesberg zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vloesberg
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan is het belastingvoordeel al gauw €601. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vloesberg fluctueren tussen de €4100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vloesberg kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3500 – €4200€390
2299011€5000 – €5650€625
3337016€5975 – €6050€775
4413018€6300 – €6825€910
5449019€6925 – €7250€970
6485023€7600 – €8025€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Vloesberg tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vloesberg is 3465 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Vloesberg?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vloesberg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vloesberg vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een uitstekende expert in je woonplaats. Verscheidene installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Vloesberg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vloesberg op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Vloesberg
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vloesberg verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!